COVID-19

COVID-19 Maatregelen en toelichting

Op dit moment gelden er geen aanvullende maatregelen in verband met corona, wel
vragen wij u om bij een afspraak de volgende hygiëne regels in acht te nemen:

Om mee te nemen:

 • Neem een badlaken en een handdoek mee.
 • Indien u zelf de voorkeur daarvoor heeft, mag u altijd op eigen initiatief een mondkapje dragen.

Overige regels:

 • Was uw handen bij binnenkomst met de benodigdheden die hiervoor in de wc in de
  hal te vinden zijn.
 • We schudden geen handen bij binnenkomst en vertrek.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Heeft u ziekteverschijnselen als neusverkoudheid, niezen, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden) of koorts. Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. U ontvangt geen factuur voor het “te laat afzeggen”.

Als u klachten heeft wat kan duiden op een besmetting met COVID-19, test uzelf (sneltest of GGD) voordat u naar de praktijk komt.

COVID-19 Maatregelen en toelichting

Wij van Fysioteam Breda vinden het belangrijk om nog even extra aandacht te vestigen op de hygiëne maatregelen tegen corona binnen onze praktijk.

Deze regels zijn noodzakelijk om de kans op besmetting zoveel mogelijk te verkleinen. Daarnaast hebben wij in de praktijk ook diverse aanpassingen gedaan om veilig te kunnen behandelen in deze tijd en zullen we ook gebruik maken van persoonlijk beschermingsmateriaal zodra wij binnen 1,5 m van de patiënt zijn. Daarnaast willen wij u vragen om zelf ook een eigen mondkapje te dragen zodra u binnen 1,5 m van ons komt. U hoeft geen mondkapje te dragen indien u op uw buik ligt.

Indien u bezwaar heeft om een mondkapje te dragen, bespreek dit dan met uw fysiotherapeut. Er zal dan naar een oplossing worden gezocht om de behandeling op een veilige manier te kunnen uitvoeren.

Hieronder zetten we de hygiëneregels nog even op een rij:

Om mee te nemen

 1. Neem een badlaken en een handdoek mee. Wij mogen geen gebruik maken van lakens en handdoeken. Indien u deze niet bij u heeft, kan de behandeling helaas niet doorgaan.
 2. Neem een mondkapje mee.

Overige regels

 1. Was uw handen bij binnenkomst met de benodigdheden die hiervoor in de wc in de hal te vinden zijn.
 2. We schudden geen handen bij binnenkomst en vertrek.
 3. Kom precies op tijd. Indien u te vroeg bent, vragen wij u buiten te wachten tot 2 minuten voor uw behandeltijd. Indien u te laat bent, kunnen we u helaas niet behandelen.
 4. Kom alleen naar de praktijk. Voor cliënten die echt begeleiding nodig hebben, geldt dat er max 1 begeleider of ouder mee naar binnen mag.
 5. Hoest en nies in uw elleboog.
 6. Houd 1,5 meter afstand van andere fysiotherapeuten en patiënten.
 7. Heeft u ziekteverschijnselen als neusverkoudheid, niezen, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden) of koorts. Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak. U ontvangt geen factuur voor het “te laat afzeggen”.
 8. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel.

Uw veiligheid staat bij ons altijd voorop! Wij zijn blij dat we onze deuren nog steeds geopend kunnen houden en door samen de geldende regelgeving goed te volgen kunnen we de behandelingen op een verantwoorde en veilige manier blijven geven. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol.


Volgens het stappenplan van het KNGF verdelen we de cliënten en hun klachten in 3 groepen:

ROOD

Kunt u 1 van de volgende vragen met JA beantwoorden?

 1. Heeft u 1 van de volgende symptomen of heeft u deze de afgelopen 24 uur gehad: hoesten, neusverkoudheid, benauwdheid,verhoging of koorts?
 2. Hebben gezinsleden of huisgenoten koorts en/of last van benauwdheid?
 3. Is er bij uzelf of gezinsleden/huisgenoten in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?
 4. Neem dan contact op met de praktijk om fysiotherapeutische hulp op afstand in te schakelen.

ORANJE

 1. U heeft fysieke en/of pijnklachten van beperkte ernst. U heeft geen corona gerelateerde klachten, zoals beschreven bij code rood. Er kan worden volstaan met advies, informatie en oefeningen om de klachten onder controle te houden. Neem dan contact op met de praktijk voor een videobel of telefonisch consult.

GROEN

 1. Heeft u klachten die fors toenemend van aard zijn, beperken uw klachten u fors in uw dagelijks leven en kunt u niet wachten tot 20 mei omdat de klachten te fors zijn? En heeft u geen corona gerelateerde klachten? Neem dan contact op met de praktijk om te kijken of een behandeling op de praktijk tot de opties behoort. Hou er rekening mee dat de behandeling op de praktijk anders kan zijn, dan u gewend was, dit is voor uw en onze veiligheid. We willen dat het risico voor iedereen zo klein mogelijk blijft.

Wij zullen ten alle tijden eerst een telefonische of videobel intake inplannen alvorens we u eventueel op de praktijk kunnen zien. Tijdens deze intake kunnen we uw klachten goed in kaart brengen, dan kunnen wij u alvast de eerste adviezen en oefeningen geven en kunnen wij goed beoordelen in welke kleurcategorie u zou komen te vallen. Daardoor kunnen wij de beslissing maken, welke behandeling voor u op dit moment noodzakelijk en het beste voor u is.

×