Sporten met hooikoorts

Hooikoorts kan zorgen voor vervelende klachten zoals vermoeidheid, benauwdheid en verkoudheidsklachten. Het laatste waar je aan denkt is om in de buitenlucht te sporten. Dit is heel begrijpelijk, maar natuurlijk niet bevorderlijk voor je gezondheid. Als je een fanatieke sporter bent, wil je natuurlijk jouw opgebouwde conditie behouden. Wij vertellen je hoe je ondanks jouw hooikoorts klachten toch kunt blijven werken aan jouw fitheid!

Binnen sporten met hooikoorts

Het meest comfortabele is natuurlijk om binnen te sporten. Er zijn verschillende mogelijkheden om binnen aan jouw fitheid te werken. Schaf een springtouw aan, ruim de garage op en je hebt een fantastische ruimte om aan jouw conditie te werken. Je kan natuurlijk ook een YouTube filmpje of online oefeningen zoeken om datgene te trainen wat je wilt trainen.

Toch buiten sporten met hooikoorts

Nu het weer steeds beter wordt, is het juist ook lekker om er buiten op uit te gaan. Om de hooikoorts klachten zoveel mogelijk te beperken, hebben wij een aantal handige tips:

  • Op het strand zijn er relatief weinig pollen, dus plan een heerlijke wandeling op het strand.
  • Doe je kleding na het buiten zijn meteen in de was. Pollen blijven namelijk in de kleding zitten.
  • Douchen na het sporten is vanzelfsprekend. Doe dit ook na een wandeling, want stuifmeel kan ook in je haar zitten. Hierdoor kan je last blijven houden van de hooikoorts klachten.
  • Ga na een regenbui of vroeg in de ochtend naar buiten. Dit zijn de momenten dat er minder pollen in de lucht zitten.

Onder begeleiding binnen bewegen

Vind je het prettig om onder begeleiding te sporten in een binnenruimte? Dan kan je bij Fysiotherapie Akker 16 terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Je kan ons bereiken via 076 – 581 2914 of info@www.fysioteambreda.nl.

×