Nekklachten

Nekklachten

Nekpijn kan tijdelijk of aanhoudend zijn. Dit kunnen milde, maar ook hevige klachten zijn met verschillende oorzaken. Bij Fysioteam Breda onderzoeken wij de oorzaak en ernst van uw nekklachten en zal één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten vaststellen welke behandeling het best past bij het verhelpen van uw klachten.

Wat zijn nekklachten?

Nekklachten is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de nek. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft wel eens te maken met nekklachten. Klachten aan de nek zijn ook één van de meest voorkomende klachten die er zijn.

Hoe uw nekklachten zijn ontstaan hangt af van de klacht. De meeste nekklachten ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding of het maken van een verkeerde beweging. Wanneer u op een kantoor werkt kan het ook zijn dat uw werkplek niet ergonomisch is ingericht.

Nekklachten vallen onder de term KANS, aldus Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder. Deze klachten worden onderverdeeld in aspecifieke en specifieke klachten. Aspecifiek betekent dat uw klachten geen duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben en kunnen ontstaan zijn door bijvoorbeeld stress of spierknopen in de spieren. Bij specifieke nekklachten is de oorzaak van de nekpijn wel duidelijk zichtbaar.

Nekklacht kunnen ook onderverdeeld worden in acute of chronische klachten. Wanneer de klachten minder dan zes weken aanhouden wordt er gesproken van acute nekpijn. Wanneer nekpijn langer dan drie maanden aanhouden wordt er gesproken van chronische nekpijn.

Oorzaken en symptomen van nekklachten

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken en symptomen hebben. Wij hebben een aantal van deze klachten voor u op een rijtje gezet.

  • Verkeerde werkhouding
  • Verkeerde slaaphouding
  • Geen ergonomische werkplek
  • Overmatig telefoongebruik
  • Pijn in de nek of schouders
  • Hoofdpijn
  • Een stijve nek
  • Niet goed kunnen omkijken

Wilt u een afspraak maken voor uw nekklachten?

Neem contact met ons op om direct een afspraak te maken, u kunt met ons contact opnemen via e-mail: info@fysioteambreda.nl of via telefoonnummer: 076 – 581 2914.

×