Marlon van Stiphout

Marlon van Stiphout

Wie.
Marlon van Stiphout, fysiotherapeut
Focus: Litteken- en Oedeemtherapie

In mijn behandelingen maak ik gebruik van gespecialiseerde technieken om vastzittend bindweefsel los te maken. Dit is een veelvoorkomend probleem na bestraling en kan als een harde plek aanvoelen in bijvoorbeeld de borst. Door het gebruik van bindweefseltools (“lepels”) probeer ik een zo compleet mogelijke behandeling te geven en het bindweefsel los te maken waardoor de pijn minder wordt en er meer bewegingsvrijheid wordt ervaren.

Fysioteam Breda.
Mijn interesse ligt op het gebied van oncologie, de huid en het bieden van totale zorg binnen Fysioteam Breda voor de oncologische patiënt.

In 2001 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut van de opleiding in Breda.

Sindsdien heb ik een zeer ruime ervaring opgedaan in verschillende praktijken en ziekenhuizen alvorens ik in deze gezellige praktijk ben komen te werken.

In 2012 heb ik de opleiding Manuele Therapie Utrecht (voorheen methode v.d. Bijl) afgerond en ben me sindsdien gaan richten op het voornamelijk behandelen van wervelkolom gerelateerde klachten met deze vorm van manuele therapie. 

Ik ben enorm overtuigd van de kracht en de uitermate hoge effectiviteit van deze behandelmethode, voornamelijk omdat deze methode ook uitgaat van het gegeven dat de oorzaak van klachten zich vaak niet bevindt op de plaats waar men daadwerkelijk de pijn ervaart. Dat stelt me ook in staat om de meest uitgebreide klachtenbeelden snel en effectief te behandelen. Hier bedoel ik patiënten mee die vaak op meerdere plaatsen in het bewegingsapparaat langdurig (vaak zelfs jaren) forse pijnklachten ervaren. Bij deze patiëntengroep haal ik enorm veel plezier en voldoening uit mijn werk als ik ze door significante pijnvermindering kwaliteit van leven terug kan geven.

Mijn voornaamste interessegebieden naast de wervelkolom (rug en nek- en hoofdpijnklachten) zijn voet- en onderbeenklachten, ook vaak in relatie tot rugklachten en hardlopen én schouder gerelateerde klachten.

Namens de praktijk ben ik tevens lid van het Schoudernetwerk West Brabant.

Verder houd ik me als algemeen fysiotherapeut ook graag bezig met zeer gerichte oefentherapie, waarbij ik op zoek ga naar de ‘weak links’  in de bewegingsketens die de – vaak terugkerende – klachten veroorzaken, zowel bij de sporter als bij de niet-sporter.

In mijn vrije tijd heb ik mijn hele leven aan hockey gedaan, maar heb m’n vizier nu gericht op padeltennis. Daarnaast doe ik aan fitness en hardlopen.

BIG registratie nummer: 89055592004

×